Преди дни Plovdiv24.bg стартира рубрика Питайте кмета. Получихме стотици въпроси, които

...
Преди дни Plovdiv24.bg стартира рубрика Питайте кмета. Получихме стотици въпроси, които
Коментари Харесай

Вие попитахте кмета, време е за отговорите! Част 1: Ремонтите в Центъра

Преди дни  Plovdiv24.bg започва графа " Питайте кмета ". Получихме стотици въпроси, които групирахме тематично. Екип на медията ни се срещна с градоначалника Иван Тотев, който търпеливо отговори на поставените му запитвания. Днес започваме да публикуваме поредност от видеоматериали с отговорите на Иван Тотев. Първото видео е отдадено на ремонта на подлеза на ул. " Гладстон ", площад " Централен " и бъдещето на Партийния дом.

За да се постави хидроизолацията на оборудването на ул. " Гладстон ", е належащо да има 5% мокрота. Това е и повода все още там да не се виждат майстори от фирмата-изпълнител. Достигне ли се влажността, на източното платно на бул. " Цар Борис III Обединител " изолацията ще се сложи. Ако не се съблюдава това като условие, няма да може да се употребява гаранцията й в бъдеще, в случай че се наложи.

Градоначалникът разясни, че за западното платно обаче технологията на слагане на хидроизолацията ще бъде променена, тъй че ремонтът да се движи по-бързо и да не се стигне до преустановяване на гаранцията на изолацията и ниското й качество.

До края на декември е срокът, който си дава локалната власт за привършване на долното равнище на ул. " Гладстон ". А по-рано, в границите на към месец и половина, са упованията за привършване на двете платна бул. " Цар Борис III Обединител ". Ако два-три дни не вали, може да се постави хидроизолацията. След това ще се премине към западното платно.

Паралелно се работи и по плана за пл. " Централен ", който е в НИНКН за координиране. Трябва да има такова, с цел да стартира работата там. Преди това координиране може да се направи подготовка за работата, каквато се и прави - отстранени са плочките. Намеренията на локалната власт са до края на тази година частта, обвързвана с замяна на настилката, да е подготвена.

По отношение на Партийния дом, кметът още веднъж акцентира, че е поел ангажимент да се свърже с всички служби, които имат представителства в постройката и да потърси мнение. Това ще се случи още тази есен. Какво още сподели градоначалникът, вижте във видеото.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР